Op zondagochtend staat de Hondenman klaar voor jou en je hond. Doordeweeks is hondenuitlaatservice Mee Met Bobby je van dienst in Nijmegen en omgeving.

Bij deze uitlaatservice van mijn vriendin Karin Lavrijsen mogen de honden vijf ochtenden per week anderhalf uur lang uitrazen. Net als bij de Hondenman staat kleinschaligheid bij Mee Met Bobby hoog in het vaandel.

Door de kleine loopgroepen van ten hoogste zes honden krijgt iedere viervoeter de aandacht die hij verdient. In de knalrode Mee-Met-Bobby-bus zit iedere hond in zijn eigen bench, dus is er nooit ruzie onder het rijden.

De Mee Met Bobby-visie op honden en hondenuitlaatservice

Natuurlijk wil je weten wat mijn kijk op honden is, voor je je liefste bezit aan me toevertrouwt. Belangrijk is dat ik rust in de groep creëer. Hoe ik dat voor elkaar krijg?
– Duidelijk zijn (ik wil geen vriendschap sluiten met je hond, maar leg de nadruk op discipline en concentratie).
– Moeilijke situaties voorkomen (door andere bosgebruikers zo veel mogelijk te vermijden bijvoorbeeld).
– Altijd flink doorlopen, soms zelfs rennen (dit voorkomt conflicten en verveling).

Hardlopen

Ik geloof heilig in het afmatten van honden. Daarom loop ik anderhalf uur (hard). Moeheid voorkomt probleemgedrag.

Als je je hond Mee Met Bobby geeft, verbeter je dus ook jouw persoonlijke relatie met je hond. Verder wil ik door te sporten met onze gasten iets doen aan het overgewicht dat veel honden hebben. Vet vervangen door spierweefsel, dat is mijn missie!

Het woord ‘voorkomen’ is nu al een paar keer gevallen. Voorkomen kenmerkt mijn werkwijze. En niet voor niets. Je moet je realiseren dat eenmaal in het bos met een roedel honden, het wolveninstinct wakker wordt in zelfs de meest gezapige, knuffelige huishond.


Heel gezond voor de hond, want hij gaat terug naar zijn natuurlijke staat van zijn. Maar het is wel zaak al die oerdriften in goede banen te leiden. Ik ben van mening dat je daarbij niet voorzichtig genoeg kunt zijn. Zeker wanneer het zoiets waardevols betreft als andermans hond.

Mee Met Bobby in het kort

  • Maximaal 6 honden
  • Iedere hond zijn eigen bench in de bus
  • Maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot half 12 (hard)lopen
  • Met de tijd van het ophalen en wegbrengen erbij is je hond al snel zo’n 2,5 uur van huis